dinsdag 25 maart 2008

Rob Verlinde speelt voor 45+ -sinterklaas


Afgelopen weekend was onze nationale bloemen- en planten-encyclopedie Rob Verlinde, voor de 2e keer bij een bekende "tuinketen" te Kerkrade. Hij gaf daar weer eens (dikbetaald!) advies voor mensen met minder groene vingers. En collega en rechterhand Romeo maakte enkele "florale objecten" (ik wordt onderhand een beetje gestoord van dat woord!).

Vriendin Sally was al voor de 3e keer dit jaar wezen kijken bij Rob’s Roadshow.
Alleen jammer dat de "leuke florale objecten" uitsluitend aan zuur kijkende vrouwen, gehandicapte medemensen én mannen-en-vrouwen-van-boven-de-45-jaar werden weggegeven (90% van het toegestroomde publiek).
Vriendin Sally (en ikzelf trouwens ook) hadden óók heel graag zo’n "Boer-zoekt-Vrouw-kruidentuintje-in-veilingkist", een mega-theekop-met-gezellige-theekruiden, óf zo’n rode-bloempot-met-rode-bloemen mee naar huis willen nemen.
Maar helaas… Als je bijvoorbeeld (zoals Sally) een sportief rood jack aan hebt, geen make-up op je gezicht doet, een relatief jonge uitstraling hebt en niet zó brutaal bent dat je op de vraag "Wie wil deze plant hebben?", gelijk je hand omhoog gooit en keihard "Jaaa, hierzo" gilt, dan wordt je door Rob sowieso al overgeslagen. Hij houdt blijkbaar van "brutaaltjes".

Toen Sally (ocharm!) bij het programma-onderdeel van Romeo uiteindelijk alle moed bijeengeschraapt had, en dan toch prettig-brutaal te kennen gaf, dat zij dat leuke bloemstukkie héél errug zag zitten, bleek dat Romeo al bij voorbaat de vrouwen had uitgekozen die hij het bloemstukkie wilde toebedelen.
Niks mis mee op zich, maar tóch wil ik even benadrukken, dat Sally dol op de natuur én op bloemen en planten is. Dat zie je alleen al op de manier hoe ze bloemen en natuurtaferelen fotografeert.

Dus Rob en Romeo: volgende keer als jullie in Kerkrade en/of Heerlen zijn en je ziet een jonge vrouw zonder make up en mét een rood jack (met witte streep op de armen) dan geef die óók eens een leuk "floraal object" (maar… s.v.p. géén "klein-duimpjes"!!!).

Bij voorbaat dank!

Foto’s: © Sally

zaterdag 15 maart 2008

Kunst in de wijngaard











Op dit moment vindt in Abdij Rolduc (Kerkrade) de expositie "Kunst in de wijngaard" plaats.
Tot-en-met zondag 30 maart zijn in de statige kruisgangen kleurrijke kunstwerken te zien, geïnspireerd door de Rolducker wijngaard.

Tijdens het Abdijwijnfeest 2007 nestelden zich tientallen kunstenaars met hun "gereedschappen" in en rond de wijngaard. Het verrassende resultaat is thans te zien.

Ook een aantal schilderijen van de hand van Frans Wijnen m.b.t. het thema "900 jaar St. Lambertuskerk Kerkrade" worden geëxposeerd.

De openingstijden: 9.00 – 17.00 uur. De entree is gratis (s.v.p. melden bij de receptie).

Een MUST voor wie van Kunst én Wijn houdt!
P.S.: óók het fotoboek van vriendin Sally is te bewonderen, zoals je op bovenstaande foto's kunt zien (uiteraard gemaakt door de fotografe zélf!)

zaterdag 1 maart 2008

Racoon Live










Op vrijdag 29 februari 2008 was vriendin Sally in de gelegenheid om Racoon te zien op het Centraal Station te Amsterdam, en bovendien samen met de band (plus toegestroomde media) mee te reizen naar Utrecht CS, om daar nog wat plaatjes te schieten van de heren tijdens hun live-optreden.
Binnenkort plaatsen we op deze blog een intervieuw met Sally, maar... eerst is hier een beknopt fotoverslag van het live optreden van Racoon.
Wie interesse heeft in meer foto's van Sally: even een mailtje schrijven naar powergirlxl@gmail.com.
Veel plezier!!!

P.S.: mannen, namens Sally nog bedankt voor het poseren!