zaterdag 31 januari 2009

Te idioot voor woorden

In Limburg wordt momenteel méér aandacht besteed aan het LVK (Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer), dan aan de schrijnende werkeloosheid.
Het is werkelijk te idioot voor woorden!
Dus Gemeenteraden en Provincie: DOE ER NU EINDELIJK EENS WAT AAN!!!

maandag 26 januari 2009

Open brief aan J.P. Balkenende en de 2e Kamer

Geachte heer Balkenende,

Het is hier in Nederland momenteel uitermate slecht gesteld voor de mensen die werken voor een salarisje ruim onder "modaal" niveau.

Het voorbeeld dat ik nu geef, berust enkel en alleen op de harde werkelijkheid!!! Er is geen létter van verzonnen:

Iemand werkt als ambtenaar bij een gemeente in Limburg (de gebruikelijke 36 u.p.w.), krijgt géén reiskosten, maar moet wél elke dag 35 km (enkele reis) naar zijn werk (omdat er dichter bij huis geen soortgelijk werk te vinden is). Zijn partner werkt af-en-toe via een uitzendbureau bij een gemeente (ook weer om de doodeenvoudige reden, dat er structureel te weinig soortgelijk werk te vinden is in de regio; zeker als het een vaste baan betreft!). Ze wonen samen in een huurwoning (dus maken niet eens gebruik van de leuke eigen-woning-regelingen op kosten van de staat), en houden na aftrek van zijn ziektekosten, de reiskosten naar het werk (die overigens niet vergoed worden!) én de maandelijkse huur zo’n Eur 700,- netto over). Daar moeten ze met z’n tweeën een maand van leven (=> kleding, schoeisel, uiterlijke verzorging, dagelijkse boodschappen (zeer beperkt), haar ziektekosten én de benzine & afschrijving van de (kleine) auto moeten hier nog van betaald worden).
De partner woont op hetzelfde adres en krijgt verder géén uitkering omdat de kostwinner "bóven de bijstandsnorm" zit. Dus kun je als "af-en-toe-werkende-partner" géén aanspraak maken op subsidies of andere zaken die het leven leefbaar houden.

Op deze manier is het hebben van werk voor deze categorie mensen bijna een straf. Ondanks dat je je best doet om werk te vinden én te houden, wordt je door de belastingdienst bestraft: allerlei sociale lasten mag je voor de volle mep betalen (iets aftrekken kun je vergeten), ondanks het feit dat je met 2 personen van 1 inkomen (beneden modaal!) moet leven. Van het geld dat je per maand overhoudt, kun je écht niet veel meer doen, dan de dagelijkse boodschappen. Flink uitgaan of het in je hoofd halen om eens een vakantie naar Spanje te boeken? Forget it! Vaak is een uitkeringstrekker (onder de streep) nog beter af! Die hoeft minder sociale lasten af te dragen en kan aanspraak maken op bepaalde subsidies. Al is het krijgen van een uitkering tegenwoordig ook absoluut geen vetpot.

Is dit nu wat ze graag willen in Den Haag: een calvinistische leefstijl voor Jan-met-de-pet, die lekker murw gemaakt wordt, en zó met overleven bezig is, dat ie geen kritische geluiden meer laat horen richting Den Haag en Provinciale Staten (een zooitje geldverslindende nietsnutten die voor hun doorgeefluik-activiteiten vorstelijk worden betaald)?!?

Meneer Balkenende, ú heeft over veel zaken héél makkelijk praten. Maar u bent als premier én christen sowieso moreel verplicht óók rekening te houden met de meerderheid van de bevolking (mét en zónder werk), die beneden modaal verdienen en door opgedrongen zaken (zoals de sterk verhoogde ziektekostenverzekering) hun hoofd bijna niet meer boven water kunnen houden. Ook al beweegt u zich in totaal andere kringen, met uw (gezamenlijke) gezinsinkomen van circa €20.000,- per maand (exclusief uw gratis Pied-à-terre in Den Haag)…

Bij Pauw en Witteman (18-12-2008) zei u onder andere dat het kabinet "de dingen die niet deugen keihard moet aanpakken". Nou, dan wordt het dus eens hoog tijd, dat u de Working Poor en de werkzoekenden een fikse lastenverlichting bezorgt en daarnaast de gemeenteambtenaren in de onderste loonschalen eindelijk eens reiskostenvergoeding geeft (naar rato van het aantal te reizen kilometers).

Bovendien getuigt het niet bepaald van "christelijkheid" dat Limburg (en dan met name de voormalige Oostelijke Mijnstreek) nog stééds gebukt gaat onder massale werkeloosheid én bijbehorende armoede. Sinds de sluiting van de mijnen hebben de diverse kabinetten de mensen hier vierkant laten stikken!!! Blijkbaar zijn Limburgers geen volwaardige Nederlanders voor de dames en heren volksvertegenwoordigers. Oftewel: ze zijn blijkbaar niet de moeite waard om zich voor in te zetten...

U heeft als premier echter ervoor te zorgen dat niet alleen de miljonairs in Nederland zich lekker blijven voelen, maar dat ook de werkende massa (wij dus) mét en zonder kinderen nog weten waarvóór we het allemaal doen!!!!!!! Want wíj brengen met z’n allen de mééste belastingcenten binnen!

Gaat u hieromtrent geen actie ondernemen, dan bent u een slap, hypocriet mannetje, dat overduidelijk met 2 maten meet! Dan bent u niks beter dan de topmanagers die hun zakken op kosten van anderen vullen! Maar was u daar niet al mee bezig?!? De circa Eur 13.000,- die u per maand toucheert is nou níet bepaald een hongerloontje….



Voor degenen die willen zien wat Dhr. Balkenende verdient:
http://geldtips.nl.msn.com/weekcijfer/salaris_balkenende