dinsdag 28 april 2009

De Senseo

De Senseo heeft vele harten veroverd in Nederland. Wereldwijd zijn er miljoenen Senseo apparaten verkocht. Het is een product dat is voortgekomen uit een samenwerking tussen Douwe Egberts en Philips. De afgelopen jaren zijn in Nederland meer dan 50% van de huishoudens aan de Senseo gegaan.

Inmiddels kun je niet alleen koffie zetten met je Senseo apparaat, maar ook thee en warme chocolademelk. Daar heb je dan wel een andere padhouder voor nodig.
Al deze Senseo-gerelateerde-producten zijn best lekker maar ook behoorlijk duur.

De Senseo heeft natuurlijk een paar voordelen. Maar helaas zijn er ook een aantal nadelen. De originele Senseo-pads van Douwe Egberts zijn best duur in verhouding tot de traditionele pot koffie. En de meeste mensen die de keus hebben tussen een Senseo-koffie (óngeacht het merk koffiepad) en een traditioneel gezette koffie (blind getest), kiezen tóch voor het traditionele bakkie leut. Want: betere smaak!
Een ander nadeel zijn de koffiepad-verpakkingen. Nog steeds van plastic en dus niet fijn (= slecht) voor het milieu!

Douwe Egberts heeft in 2006 geprobeerd om octrooi te krijgen voor de Senseo-koffiepads. Dit is gelukkig niet gelukt waardoor nu ook de concurrenten koffiepads mogen produceren voor de Senseo, en er op dat gebied nu dus geconcurreerd kan worden m.b.t. de prijs en de kwaliteit. Je hebt nu dus de keus om goedkopere pads te kopen van andere fabrikanten.
En okee, over smaak valt te twisten……

vrijdag 10 april 2009

De egoïstische 1e babyboom-generatie

De 1e babyboom-generatie (1945 – 1965) heeft van alles ruim voldoende, of zelfs teveel gehad. Ondanks de credietcrisis van het afgelopen jaar, hebben deze mensen nog ruim voldoende welvaart gekend.
Toch zijn zij niet of maar ten dele bereid, om deze welvaart te delen met de jongere generaties. Met name met de 2e generatie babyboomers (begin jaren 70). Zélfs de talrijke kansen die zíj destijds wél gehad hebben, gunnen zij de jongere babyboom-generatie niet!
Moeten die mensen over pakweg 5 – 10 jaar (in 2010 – 2020) dan nog solidair zijn met deze oudjes? De "egoïsten" van dit moment…….