dinsdag 25 maart 2008

Rob Verlinde speelt voor 45+ -sinterklaas


Afgelopen weekend was onze nationale bloemen- en planten-encyclopedie Rob Verlinde, voor de 2e keer bij een bekende "tuinketen" te Kerkrade. Hij gaf daar weer eens (dikbetaald!) advies voor mensen met minder groene vingers. En collega en rechterhand Romeo maakte enkele "florale objecten" (ik wordt onderhand een beetje gestoord van dat woord!).

Vriendin Sally was al voor de 3e keer dit jaar wezen kijken bij Rob’s Roadshow.
Alleen jammer dat de "leuke florale objecten" uitsluitend aan zuur kijkende vrouwen, gehandicapte medemensen én mannen-en-vrouwen-van-boven-de-45-jaar werden weggegeven (90% van het toegestroomde publiek).
Vriendin Sally (en ikzelf trouwens ook) hadden óók heel graag zo’n "Boer-zoekt-Vrouw-kruidentuintje-in-veilingkist", een mega-theekop-met-gezellige-theekruiden, óf zo’n rode-bloempot-met-rode-bloemen mee naar huis willen nemen.
Maar helaas… Als je bijvoorbeeld (zoals Sally) een sportief rood jack aan hebt, geen make-up op je gezicht doet, een relatief jonge uitstraling hebt en niet zó brutaal bent dat je op de vraag "Wie wil deze plant hebben?", gelijk je hand omhoog gooit en keihard "Jaaa, hierzo" gilt, dan wordt je door Rob sowieso al overgeslagen. Hij houdt blijkbaar van "brutaaltjes".

Toen Sally (ocharm!) bij het programma-onderdeel van Romeo uiteindelijk alle moed bijeengeschraapt had, en dan toch prettig-brutaal te kennen gaf, dat zij dat leuke bloemstukkie héél errug zag zitten, bleek dat Romeo al bij voorbaat de vrouwen had uitgekozen die hij het bloemstukkie wilde toebedelen.
Niks mis mee op zich, maar tóch wil ik even benadrukken, dat Sally dol op de natuur én op bloemen en planten is. Dat zie je alleen al op de manier hoe ze bloemen en natuurtaferelen fotografeert.

Dus Rob en Romeo: volgende keer als jullie in Kerkrade en/of Heerlen zijn en je ziet een jonge vrouw zonder make up en mét een rood jack (met witte streep op de armen) dan geef die óók eens een leuk "floraal object" (maar… s.v.p. géén "klein-duimpjes"!!!).

Bij voorbaat dank!

Foto’s: © Sally

Geen opmerkingen: