woensdag 23 april 2008

Jeugdsentiment (3)

Laurence Tureaud oftewel Mr. T. (Chicago, 21 mei 1952), was bekend om zijn kapsel en de gouden sieraden om zijn nek. Mr. T. is 1,80 m en weegt tussen de 98 en 108 kg. De sieraden die hij rond zijn nek droeg waren zeker 300.000 dollar waard. Het kostte hem dagelijks een uur om de sieraden om te doen. 's Nachts werden de sieraden ultrasoon gereinigd. Soms sliep Laurence met de sieraden om zijn nek. Naar eigen zeggen om te voelen, hoe zijn voorouders (slaven), zich moeten hebben gevoeld.
Na de orkaan Katrina deed hij zijn sieraden af. De grote armoede die hij in New Orleans en omgeving gezien had, overtuigde hem dat hij niet zo opzichtig met al die gouden kettingen kon rondlopen.
Op een persconferentie werd hem gevraagd waarom hij de rol van de niet al te snuggere B.A. had geaccepteerd. Zijn antwoord luidde: "It takes a smart guy to play dumb" (alleen een slimme vent kan een dommerik spelen). Naar verluidt verdiende hij met zijn rol als B.A. $ 80.000 per week, en $ 15.000 per commercieel optreden.
Tegenwoordig woont Mr. T. in Sherman Oaks, Californië. Hij is alleenstaand en verschijnt af-en-toe in films en reclames. Eind jaren 90 werd er lymfklierkanker bij hem ontdekt. Hoewel hij afstand had genomen van het geloof, heeft hij zich bekeerd tot het christendom en is met enige regelmaat te zien op christelijke televisiekanalen. In 2001 heeft hij de lymfklierkanker overwonnen.
In 2006 heeft hij een aantal episodes opgenomen van "I pity the fool"; een televisieserie waarin hij optreedt als een motivatieguru. Recent wapenfeit: momenteel is Mr. T. op de Nederlandse televisie te zien in een reclamespotje van een bekende choco-reep-fabrikant.

Dirk Niewoehner (1 maart 1945) werd bekend als Templeton Peck (Face) in The A-Team. Zijn artiestennaam is ooit door zijn manager bedacht. Dirk at 's ochtends tijdens hun besprekingen namelijk gepocheerde eieren (‘Eggs Benedict’).
Hij speelde in verschillende theaters (o.a. op broadway) en in diverse films, maar brak pas écht door als Luitenant Starbuck in de TV-serie Battlestar Galactica. Later groeide Dirk Benedict, dankzij het succes van The A-team, uit tot een van de meest succesvolle Amerikaanse tv-sterren. Na The A-Team lukte het Benedict niet meer om het succes te evenaren: alle andere rollen die hij speelde stierven een anonieme dood.
In 1981 werd kanker ontdekt bij Benedict. Hij weigerde echter elke medische behandeling, koos voor de alternatieve geneeskunde en volgde een streng macro-biotisch dieet. Op deze manier genas hij van kanker. Na zijn genezing bekeerde Benedict zich tot het boeddhisme en begon hij met het schrijven van een boek over zijn genezingsproces. Verder schreef hij boeken over meditatie, boeddhisme en macrobiotiek. Van 1986 tot 1995 was Benedict getrouwd met Toni Hudson. Met haar heeft hij twee zoons, George en Roland (1988). Uit een eerdere relatie heeft hij nog een oudere zoon, John (1968).
Dirk maakte zijn regiedebuut met de film Christina’s Dream (1994); in 2001 regisseerde hij Cahoots.
In 2006 maakte Benedict een TV-comeback met Goldene Zeiten. In januari 2007 werd hij 3e in het programma Celebrity Big Brother, uitgezonden in Groot-Brittannië door Channel 4.

Geen opmerkingen: