donderdag 29 mei 2008

Alleenstaanden-discriminatie

Alleenstaanden worden in deze maatschappij gebruikt als melkkoe. Ze worden onrechtvaardig behandeld door de overheid én de samenleving. En dat alleen om gezinnen (bestaand uit twee ouders mét kinderen dus) in de watten te leggen. Uiteraard zijn er ook éénouder-gezinnen die het met meerdere kinderen stukken moeilijker hebben, maar die bedoel ik dus niet in dit geval…

Alleenstaanden (en óók de bewust kinderlozen onder ons) moeten meebetalen aan allerlei faciliteiten, waarvan zij geen gebruik kunnen maken. Met andere woorden: de alleenstaanden moeten bloeden voor de gezinnen, die het relatief gezien en in het algemeen tóch wel iets makkelijker hebben (de meeste gezinnen bestaan nl. uit tweeverdieners).
Ik verwijt de maatschappij en de politiek daarom ook een grote mate van egoïsme!

En dat ene L.J. van der Meer in het periodiek "Aaneen" van FNV Abvakabo het argument gebruikt, dat er omwille van de economie voldoende kinderen moeten worden geboren (en dat dit dan gestimuleerd zou moeten worden) vind ik totale bullshit!!!

Wat interesseert mij de economie? Die draait toch zoals ie draait! Of er nou méér of minder kids zijn! Het gaat om het principe: mensen die kinderen willen (of ze nou samenwonen, alleenstaand zijn of getrouwd zijn) die nemen ze tóch wel. Of ze nou gebruik kunnen maken van "financiële stimuleringen" of niet. Die koters komen er dan tóch wel!
Maar niemand hoeft willens-en-wetens te worden benadeeld, ten faveure van anderen die het toch al goed hebben!!!

Het meest eerlijke systeem dat er bestaat, is mensen (gezinnen, bewust kinderlozen óf alleenstaanden) voordeeltjes (én kinderbijslag) te gunnen naar rato van het inkomen. Rijken krijgen géén voordeeltjes meer (die krijgen ze meestal toch al op andere gebieden) en de minder goed bedeelden mogen wat mij betreft wat méér profiteren van allerlei voordelige regelingen.
Dat is wél zo fair!

Foto: © Sally

Geen opmerkingen: