dinsdag 26 augustus 2008

Budget-tips (2)

Laat je zilver glanzen met aardappels
Niemand wil zwart geworden zilver. Maar om het weer snel mooi en glanzend te krijgen, heb je heus geen chemische rotzooi nodig!
Gooi het (warme) kookwater van je aardappels niet weg, maar giet het in een plastic teiltje, doe er een flinke scheut zout bij en leg op de bodem een stuk aluminiumfolie.
Daar bovenop leg je je zilveren voorwerpen, en laat ze dan een tijdje "trekken".
Na een half uurtje haal je alles eruit. Even met een zachte doek drogen en oppoetsen, en voila: alles blinkt weer!

Cakeresten als toetje
Heb je restjes cake over? Snijd ze dan in kleine stukjes serveer ze met (bijvoorbeeld) rabarber- of appelcompote en slagroom. Cake- of koekkruimels smaken trouwens ook prima in fruitsalades!

Appelschijfje houdt koekjes langer vers
Koekjes gebakken? Leg dan een (geschild!) schijfje appel in de koektrommel. Zo drogen de koekjes niet uit en blijven langer knapperig.

(wordt vervolgd…)

Foto: © Sally

Geen opmerkingen: